Αναρτήσεις

Εμβόλιο Για τον Καρκίνο του Εγκέφαλου

Εικόνα
Ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του εγκεφάλου έδωσε ικανοποιητικά και πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές μελέτες, στο ινστιτούτο Jonsson Cancer Center του Πανεπιστημίου UCLA. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Research της προηγούμενης εβδομάδας. Ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του εγκεφάλου έδωσε ικανοποιητικά και πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές μελέτες, στο ινστιτούτο Jonsson Cancer Center του Πανεπιστημίου UCLA. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Research της προηγούμενης εβδομάδας. Το εμβόλιο, που στην αρχή μελετήθηκε για χρήση στην πρόληψη εμφάνισης όγκων, εμπόδισε εντελώς την εμφάνιση όγκων στον εγκέφαλο σε ποντίκια στο εργαστήριο.

Το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο σας Εύχεται Καλό Πάσχα!

Εικόνα
      Το Κωνσταντίνειο  Ερευνητικό Κέντρο  σας εύχεται  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,  με ΥΓΕΙΑ,  ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ,  ΕΙΡΗΝΗ!!!     Μετά τιμής, η Ομάδα του Κωνσταντίνειου  Ερευνητικού Κέντρου 

Anne Mclaren: Τι Σημαντικό Πρόσφερε στην Ανθρωπότητα η Βιολόγος την Οποία Τιμά Σήμερα το Doodle της Google;

Εικόνα
"Το σημερινό Doodle της Google γιορτάζει τα 94α γενέθλια της Βρετανίδας επιστήμονα και συγγραφέα Αν Μακλάρεν (Anne McLaren), η οποία θεωρείται ευρέως μία από τις σημαντικότερες βιολόγους του 20ού αιώνα στον τομέα της αναπαραγωγής. Η θεμελιώδης έρευνά της για την εμβρυολογία βοήθησε αμέτρητους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να γίνουν γονείς.

Αγόρι ή Κορίτσι;; Η Απάντηση Βρίσκεται στα Γονίδια του Πατέρα

Εικόνα
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Newcastle που περιλαμβάνει χιλιάδες οικογένειες βοηθά τους υποψήφιους γονείς να επιλύσουν εάν είναι πιθανό να έχουν γιους ή κόρες. Το έργο του Corry Gellatly, ερευνητή στο πανεπιστήμιο, έδειξε ότι οι άνδρες κληρονομούν την τάση να έχουν περισσότερους γιους ή περισσότερες κόρες από τους γονείς τους. Αυτό σημαίνει ότι ένας άντρας με πολλά αδέλφια είναι πιο πιθανό να έχει γιους, ενώ ένας άντρας με πολλές αδελφές είναι πιο πιθανό να έχει κόρες. Η έρευνα περιελάμβανε μια μελέτη 927 οικογενειακών δέντρων που περιείχαν πληροφορίες για 556.387 άτομα από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη που χρονολογούνται από το 1600.

Η Υπερβολική Κατανάλωση Ζάχαρης στην Παιδική Ηλικία Επηρεάζει τη Μνήμη και τη Μάθηση

Εικόνα
Τα παιδιά είναι οι υψηλότεροι καταναλωτές πρόσθετης ζάχαρης, παρά το γεγονός ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα έχουν συνδεθεί με επιπτώσεις στην υγεία όπως η παχυσαρκία και οι καρδιακές παθήσεις και ακόμη και η διαταραχή της μνήμης. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το πώς η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης κατά την παιδική ηλικία επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου, ειδικά μια περιοχή που είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μάθηση και τη μνήμη και ονομάζεται ιππόκαμπος.

Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο | Υπηρεσίες: Συμβουλευτική για Υπογονιμότητα

Εικόνα
   Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο | Υπηρεσίες:  Συμβουλευτική για Υπογονιμότητα   Οι άριστα εκπαιδευμένοι γιατροί που απαρτίζουν την ομάδα του Κέντρου μας, προσφέρουν υψηλή, εξειδικευμένη διάγνωση και πλήρη διαβούλευση μέσω Skype, Viber ή άλλων δικτύων σε  ζευγάρια που έχουν προβλήματα με ανεξήγητη υπογονιμότητα, αποβολές και αποτυχημένες δοκιμές εξωσωματικής γονιμοποίησης.   

Χρειάζεται "Γερό Στομάχι" για να Απομακρύνεις τη Μοναξιά και να Επιτύχεις την Αρετή της Σοφίας

Εικόνα
  Χρειάζεται "Γερό Στομάχι" για να Απομακρύνεις τη Μοναξιά και να Επιτύχεις την Αρετή της Σοφίας   Η εξελισσόμενη επιστήμη της σοφίας βασίζεται στην ιδέα ότι τα καθορισμένα γνωρίσματα της σοφίας αντιστοιχούν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και ότι η μεγαλύτερη σοφία μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ευτυχία και ικανοποίηση της ζωής, ενώ παράλληλα το να είσαι λιγότερο σοφός οδηγεί σε αντίθετες, αρνητικές συνέπειες.   Οι επιστήμονες διαπίστωσαν σε πολλές μελέτες ότι τα άτομα που θεωρούνται σοφότερα είναι λιγότερο επιρρεπή να αισθάνονται μοναξιά, ενώ εκείνα που είναι πιο μοναχικά τείνουν επίσης να είναι λιγότερο σοφά. Σε μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος 25 Μαρτίου 2021 του περιοδικού "Frontiers in Psychiatry", οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο προωθούν τη σύνδεση μεταξύ σοφίας, μοναξιάς και βιολογίας, αναφέροντας ότι η σοφία και η μοναξιά φαίνεται να επηρεάζουν - ή / και να επηρεάζονται από τη μικροβιακή ποι

Νέο Τεστ Εντοπίζει την Προέλευση του DNA για την Παρακολούθηση της Απόρριψης Μοσχεύματος και την Αποκάλυψη Κρυφών Καρκίνων

Εικόνα
   Νέο Τεστ Εντοπίζει την Προέλευση του DNA για την Παρακολούθηση της Απόρριψης Μοσχεύματος και την Αποκάλυψη Κρυφών Καρκίνων     Μια νέα τεχνική που μπορεί να εντοπίσει από ποιους ιστούς και όργανα προέρχεται το DNA στο αίμα μας έχει αναφερθεί σήμερα στο περιοδικό "eLife" ανοιχτής πρόσβασης. Η μέθοδος, που ονομάζεται "GETMap", θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον προγεννητικό έλεγχο, για την παρακολούθηση της απόρριψης μοσχεύματος οργάνων ή για έλεγχο καρκίνων που κρύβονται στο σώμα.