Αναρτήσεις

Το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο σας Καλωσορίζει στη Νέα του Σελίδα στο Facebook!

Εικόνα
Μετά από μία δυσάρεστη εξέλιξη στην μέχρι τώρα σελίδα μας στην πλατφόρμα του Facebook, και συγκεκριμένα αφού παραβιάστηκε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε κανένα έλεγχο σε αυτήν αλλά ούτε και να μπορέσουμε να την επαναφέρουμε στην πρότερη διαχείρισή της από εμάς, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία νέα σελίδα, ώστε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας  και να σας ενημερώνουμε για το έργο της υψηλής επιστημονικής έρευνας μας μέσα από έγκυρες μελέτες και άρθρα αλλά και μέσα από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Κέντρου μας τα οποία συμβάλλουν και αποσκοπούν στην αναζήτηση της υγείας, ευζωίας και εν γένει ευτυχίας του ανθρώπου.  Μοιραστείτε με τους φίλους, γνωστούς και την οικογένεια σας τη νέα μας σελίδα ώστε έτσι να βοηθήσουμε με το ερευνητικό μας έργο, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας όσους περισσότερο συνανθρώπους μας μπορούμε! Ο σύνδεσμος της νέας μας σελίδας στο κοινωνικό δίκτυο της πλατφόρμας Facebook είναι:  https://www.facebook.com/konstantinionresearchcenter Σας ευχαριστούμε που μ

Εκπαίδευση-Ευκαιρίες Καριέρας | Διασυλλογικό Συμβούλιο Νεολαίας

Εικόνα
    Το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο Μοριακής Ιατρικής και Βιοτεχνολογίας είναι συντονιστής δράσεων νέων στην έρευνα και την καινοτομία στο νεοσύστατο Διασυλλογικό Συμβούλιο Νεολαίας, πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τις επιμορφώσεις, δράσεις και δραστηριότητες Νεολαίας στην Ευρώπη πατήστε εδώ . Στη σελίδα αυτή Θα αναρτώνται δελτία τύπου και προσκλήσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της Νεολαίας. Ως πρώτο βήμα, προτείνουμε να γίνετε μέλη αυτής της κοινότητας. Επισκεφθείτε λοιπόν την ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε ειδικά για ευκαιρίες δωρεάν εκπαίδευσης και να τολμήσετε δήλωση συμμετοχής σε σεμινάρια που σας προσελκύουν.    Το ταξίδι στη γνώση αυτή είναι μοναδικό και ιδιαίτερα χρήσιμο! Πηγή: konstantinioncenter.org  

Εμβόλιο Για τον Καρκίνο του Εγκέφαλου

Εικόνα
Ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του εγκεφάλου έδωσε ικανοποιητικά και πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές μελέτες, στο ινστιτούτο Jonsson Cancer Center του Πανεπιστημίου UCLA. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Research της προηγούμενης εβδομάδας. Ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του εγκεφάλου έδωσε ικανοποιητικά και πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές μελέτες, στο ινστιτούτο Jonsson Cancer Center του Πανεπιστημίου UCLA. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Research της προηγούμενης εβδομάδας. Το εμβόλιο, που στην αρχή μελετήθηκε για χρήση στην πρόληψη εμφάνισης όγκων, εμπόδισε εντελώς την εμφάνιση όγκων στον εγκέφαλο σε ποντίκια στο εργαστήριο.

Το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο σας Εύχεται Καλό Πάσχα!

Εικόνα
      Το Κωνσταντίνειο  Ερευνητικό Κέντρο  σας εύχεται  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,  με ΥΓΕΙΑ,  ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ,  ΕΙΡΗΝΗ!!!     Μετά τιμής, η Ομάδα του Κωνσταντίνειου  Ερευνητικού Κέντρου 

Anne Mclaren: Τι Σημαντικό Πρόσφερε στην Ανθρωπότητα η Βιολόγος την Οποία Τιμά Σήμερα το Doodle της Google;

Εικόνα
"Το σημερινό Doodle της Google γιορτάζει τα 94α γενέθλια της Βρετανίδας επιστήμονα και συγγραφέα Αν Μακλάρεν (Anne McLaren), η οποία θεωρείται ευρέως μία από τις σημαντικότερες βιολόγους του 20ού αιώνα στον τομέα της αναπαραγωγής. Η θεμελιώδης έρευνά της για την εμβρυολογία βοήθησε αμέτρητους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να γίνουν γονείς.

Αγόρι ή Κορίτσι;; Η Απάντηση Βρίσκεται στα Γονίδια του Πατέρα

Εικόνα
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Newcastle που περιλαμβάνει χιλιάδες οικογένειες βοηθά τους υποψήφιους γονείς να επιλύσουν εάν είναι πιθανό να έχουν γιους ή κόρες. Το έργο του Corry Gellatly, ερευνητή στο πανεπιστήμιο, έδειξε ότι οι άνδρες κληρονομούν την τάση να έχουν περισσότερους γιους ή περισσότερες κόρες από τους γονείς τους. Αυτό σημαίνει ότι ένας άντρας με πολλά αδέλφια είναι πιο πιθανό να έχει γιους, ενώ ένας άντρας με πολλές αδελφές είναι πιο πιθανό να έχει κόρες. Η έρευνα περιελάμβανε μια μελέτη 927 οικογενειακών δέντρων που περιείχαν πληροφορίες για 556.387 άτομα από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη που χρονολογούνται από το 1600.

Η Υπερβολική Κατανάλωση Ζάχαρης στην Παιδική Ηλικία Επηρεάζει τη Μνήμη και τη Μάθηση

Εικόνα
Τα παιδιά είναι οι υψηλότεροι καταναλωτές πρόσθετης ζάχαρης, παρά το γεγονός ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα έχουν συνδεθεί με επιπτώσεις στην υγεία όπως η παχυσαρκία και οι καρδιακές παθήσεις και ακόμη και η διαταραχή της μνήμης. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το πώς η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης κατά την παιδική ηλικία επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου, ειδικά μια περιοχή που είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μάθηση και τη μνήμη και ονομάζεται ιππόκαμπος.

Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο | Υπηρεσίες: Συμβουλευτική για Υπογονιμότητα

Εικόνα
   Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο | Υπηρεσίες:  Συμβουλευτική για Υπογονιμότητα   Οι άριστα εκπαιδευμένοι γιατροί που απαρτίζουν την ομάδα του Κέντρου μας, προσφέρουν υψηλή, εξειδικευμένη διάγνωση και πλήρη διαβούλευση μέσω Skype, Viber ή άλλων δικτύων σε  ζευγάρια που έχουν προβλήματα με ανεξήγητη υπογονιμότητα, αποβολές και αποτυχημένες δοκιμές εξωσωματικής γονιμοποίησης.