Αναρτήσεις

H απώλεια νευρώνων και όχι η έλλειψη ύπνου κάνει τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ νυσταγμένους

Εικόνα
Ο λήθαργος που βιώνουν πολλοί ασθενείς με Αλτσχάιμερ δεν προκαλείται από την έλλειψη ύπνου, αλλά από τον εκφυλισμό ενός τύπου νευρώνα που μας κρατά σε εγρήγορση, σύμφωνα με μια μελέτη που επιβεβαιώνει επίσης ότι η πρωτεΐνη tau βρίσκεται πίσω από αυτόν τον νευροεκφυλισμό.

Σε Κατάσταση Αναισθησίας, ο Ανθρώπινος Εγκέφαλος κάθε άλλο παρά "Σιωπηλός" Είναι

Εικόνα
Ο εγκεφαλικός φλοιός θεωρείται ότι είναι η έδρα της συνειδητής επεξεργασίας στον εγκέφαλο. Αντί να αδρανοποιούνται, συγκεκριμένα κύτταρα στον φλοιό εμφανίζουν υψηλότερη αυθόρμητη δραστηριότητα κατά τη γενική αναισθησία παρά όταν είναι ξύπνιοι, και αυτή η δραστηριότητα συγχρονίζεται σε αυτά τα κύτταρα του φλοιού.

Γιατί ο χρόνος περνά πιο γρήγορα στην κορυφή ενός βουνού παρά στο επίπεδο της θάλασσας;

Εικόνα
Τοποθετήστε ένα ρολόι στην κορυφή ενός βουνού. Τοποθετήστε ένα άλλο στην παραλία. Τελικά, θα δείτε ότι κάθε ρολόι δείχνει διαφορετική ώρα. Γιατί; Ο χρόνος κινείται πιο αργά όσο πλησιάζετε στη Γη, γιατί, όπως έθετε ο Αϊνστάιν στη θεωρία της γενικής σχετικότητας, η βαρύτητα μιας μεγάλης μάζας, όπως η Γη, παραμορφώνει τον χώρο και τον χρόνο γύρω της.

Ποιες είναι οι επιδράσεις του στρες στον οργανισμό μας;

Εικόνα
Το σώμα μας είναι καλά εξοπλισμένο για να χειρίζεται το στρες σε μικρές δόσεις, αλλά όταν αυτό το στρες γίνεται μακροχρόνιο ή χρόνιο, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο σώμα σας.

Ωκυτοκίνη: Η Ορμόνη της Αγάπης

Εικόνα
Η ωκυτοκίνη μπορεί να μας βοηθήσει να δεθούμε με τους αγαπημένους μας και μπορεί να απελευθερωθεί μέσω της αφής, της μουσικής και της άσκησης.

Με ποιο Τρόπο η Ζάχαρη Επηρεάζει τον Εγκέφαλο και το Σώμα μας;

Εικόνα
 1. Η ποσότητα ζάχαρης η οποία βρίσκεται σε μια υγιεινή διατροφή, στα φρούτα και λαχανικά, μπορεί να καλύψει μερικώς την ΕΝΕΡΓΕΙΑ που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.   2. Έρευνες έχουν συνδέσει την υπερβολική λήψη ζάχαρης και την κατανάλωση λίπους με τη μειωμένη λειτουργία μερικών τμημάτων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη. 3. Η υπερβολική ζάχαρη αρχίζει να δημιουργεί ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, η οποία προκαλεί στους ανθρώπους να ζητούν περισσότερο φαγητό και ειδικά τη ζάχαρη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη. 4. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης σχετίζεται με έναν αριθμό ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ όπως μεταξύ άλλων τον καρκίνο του παγκρέατος, ασθένειες του ήπατος και αρθρίτιδα. 5. Η κατανάλωση ζάχαρης δημιουργεί αλλοιώσεις και ΤΡΥΠΕΣ στα δόντια. Βακτήρια στο στόμα μας τρέφονται από τη ζάχαρη και έπειτα δημιουργούν οξέα που καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών. 6. Έρευνες έδειξαν μια ανυσηχητική σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης και της ΥΨΗΛΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ καθώς και ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ

Ανακαλύφθηκε κύτταρο του ανοσοποιητικού που εξοντώνει όλα τα καρκινικά κύτταρα

Εικόνα
    Ένα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, ανακαλύφθηκε τυχαία από Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι -αν και είναι ακόμη νωρίς- αισιοδοξούν ότι ίσως στο μέλλον η ανακάλυψη τους αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία του καρκίνου. Αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μετά από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Φάρμακο που θεραπεύει τον αλκοολισμό μπορεί να είναι το επόμενο φάρμακο κατά του άγχους

Εικόνα
Ο αλκοολισμός, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά φαρμάκων που αναπτύχθηκαν για τη θεραπεία αυτής της πάθησης. Από αυτά τα φάρμακα, η δισουλφιράμη (DSF) είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη θεραπεία του αλκοολισμού. Το DSF αναστέλλει κυρίως το ένζυμο αφυδρογονάση της αλδεΰδης (ALDH), το οποίο είναι υπεύθυνο για το μεταβολισμό του αλκοόλ.